Σχετικά με εμάς

Γράφει η Λουκία…

«Ήταν καλοκαίρι θαρρώ του 2010… Το είχα σαν χόμπι να διαβάζω blogs και βιβλία που είχαν θέμα τους την παρασκευή καλλυντικών. Εξάλλου αυτό σπούδασα (ΑΤΕΙΘ Αισθητικής-Κοσμητολογίας), ωστόσο μέχρι τότε δεν είχα εξασκήσει καθόλου αυτό το κομμάτι του πτυχίου μου. Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν, έφτιαξα το πρώτο μου απολεπιστικό σώματος στο εργαστήριο του φαρμακείου όπου εργαζόμουν… Το ένα έφερε το άλλο και άρχισα να ασχολούμαι ολοένα και περισσότερο, να ερωτεύομαι αυτή την ασχολία, μέχρι που κατάφερα και την έκανα πια κύριο αντικείμενο της δουλειάς μου…»

Η Λουκία είναι από την όμορφη Δράμα, ζει και εργάζεται στην ξελογιάστρα Αθήνα. Είναι λάτρης της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και της περιποίησης του δέρματος ειδικότερα!

Έχει τελειώσει ΑΤΕΙ Ασθητικής-Κοσμητολογίας στην Θεσσαλονίκη και έχει πάρει το Aromatherapy Diploma, το Advance Aromatherapy Diploma και το Higher International Diploma in Aromatherapy. Τα τελευταία 12 χρόνια εργαζόταν σε φαρμακείο, έχοντας την ευθύνη του εργαστηρίου. Έφτιαχνε ομοιοπαθητικά φάρμακα, γαληνικά σκευάσματα, ανθοϊάματα, αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν και είναι το χειροποίητο, προσωπικό, φυσικό καλλυντικό με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 8 χρόνια.

Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια βρισκόταν πάντα και από την αρχή, δίπλα της, φύλακας, άγγελός της και παντοτινός δοκιμαστής όλων των Αλχημειών, η αδερφή της Λαμπρινή.

Η Λαμπρινή είναι Πολιτικός Μηχανικός και ζει στο Dubai τα τελευταία 10 χρόνια. Λατρεύει την ομορφιά και την περιποίηση και ψάχνει διαρκώς την φιλοσοφική λίθο της ομορφιάς!

Είναι η έμπνευση πίσω από πολλές Αλχημείες…

Είναι η μεγάλη αδυναμία της Λουκίας…

Η φιλοσοφία μας

Η Αλχημεία σαν έννοια ήταν αποκρυφιστική επιστημονική τεχνουργία. Οι Αλχημιστές επεδίωκαν την ανακάλυψη της φιλοσοφικής λίθου, μιας μυθικής ουσίας, μέσω της οποίας θεωρούσαν ότι θα πετύχαιναν τους δύο βασικούς τους σκοπούς: την μετατροπή των μη πολύτιμων μετάλλων σε χρυσό και την παρασκευή του ελιξήριου της ζωής που θα εξασφάλιζε την αθανασία.

Με την ονομασία “Αλχημείες Ομορφιάς” θα προσπαθήσουμε να βρούμε την δική μας φιλοσοφική λίθο σε ό,τι αφορά την ομορφιά!

Αυτή θεωρούμε πως είναι ένα όμορφο και υγιές δέρμα που μας κάνει να νιώθουμε και να φαινόμαστε καλά.

Παίρνουμε αγνές πρώτες ύλες, βοτανικά έλαια και φυτικά βούτυρα, αιθέρια έλαια, τα πιο σύγχρονα δραστικά συστατικά, αρώματα (τα μη πολύτιμα “μέταλλα” σύμφωνα με τους αλχημιστές) και προσπαθούμε να τα μετατρέψουμε σε κάτι που θα μας παρέχει μοναδική αίσθηση σε όλα τα επίπεδα (“χρυσός”). Στόχος μας δηλαδή είναι να μπορεί να συνυπάρχει:

Βελούδινη υφή, ώστε να απολαμβάνει η αφή…

Αποτέλεσμα ώστε να ευχαριστιέται η λογική…

Όμορφα αρώματα,να γλυκαίνεται η όσφρηση…

Δυνατά χρώματα, ώστε να ζωντανεύει η όραση…